З 9:00 до 20:00
м. Київ, вул. К. Малевича, 86-Г
З 9:00 до 20:00
м. Київ, вул. К. Малевича, 86-Г

Ортодонтія і установка брекетів у Києві

ОРТОДОНТІЯ І УСТАНОВКА БРЕКЕТІВ У КИЄВІ

Що краще вибрати для вирівнювання зубів – брекети, вініри чи елайнери? Навряд чи цим питанням задаються щасливчики, які від природи мають красиву посмішку. Завдяки їй вони легко встановлюють контакти з оточуючими та досягають своїх цілей. Якщо ж природа не наділила людину здоровими та рівними зубами, в неї з’являється певний дискомфорт.

 

Вони полягають не тільки в естетичних недоліках, але й у виявленні проблем зі здоров’ям. Внаслідок неправильного прикусу можуть розвинутися захворювання травної та дихальної систем, головні болі, нічний храп, патології зубів та ясен. І тоді виникає питання – як виправити  ситуацію?

 

У важких випадках аномалії прикусу виправляються оперативним шляхом. Якщо ж проблема менш серйозна, на поміч прийде естетична стоматологія та ортодонтія. В більшості випадків зубощелепні аномалії можна скорегувати завдяки встановленню брекетів – спеціальних конструкцій, які використовуються для випрямлення зубів та їх вирівнювання. Про їх види та особливості застосування ми розповімо далі. Дізнатися ж про те, які методи вирівнювання зубів підходять саме вам, ви зможете на консультації у медичному центрі VixClinic.

Основні причини встановлення брекетів

Показання для встановлення брекетів є наступні стани:

  • скупченість зубів, яка призводить до швидкого стоншування зубної емалі, оголення коренів зубів, а також до активного розвитку патогенної мікрофлори;
  • дистопія (аномальне розташування одного або декількох зубів);
  • великі міжзубні проміжки, які можуть виглядати неестетично та призводити до розвитку деяких стоматологічних захворювань;
  • Скелетні аномалії прикусу.

Правильно підібрані брекети на зуби, при дотриманні пацієнтом всіх рекомендацій лікаря-ортодонта, допомагають позбутися цих проблем назавжди.

Види брекет-систем

Види брекет-систем

Розглянемо, які існують види брекет-систем в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені:

  • пластикові брекети – найбільш бюджетний варіант. Естетично виглядають, не дряпають слизову в ротовій порожнині, дають можливість експериментувати з дизайном;
  • керамічні брекети – максимально непомітні на зубах, але доволі громіздкі та мають високу вартість;
  • металеві брекети – надійні та дешеві конструкції, які ефективно вирівнюють зуби, але не зовсім привабливо виглядають;
  • сапфірові брекети. Їх виготовляють зі штучних сапфірів. Вони максимально міцні, майже прозорі,  мають дуже естетичний вигляд.

За способом встановлення брекети бувають:

  • лінгвальними (на внутрішній поверхні зубів);
  • вестибулярними (на передній поверхні зубів).

За способом фіксування дуги брекет-системи бувають:

  • звичайними. Передбачається жорстке з'єднання замків з дугою за допомогою лігатур. Самостійно переміститися вони не можуть;
  • самолігуючими, більш комфортними для пацієнта. Дуга в них не блокується при фіксації.

Етапи ортодонтичного лікування брекетами

Щоб подарувати пацієнту омріяну усмішку, лікарю недостатньо просто встановити йому обрані брекети для вирівнювання зубів. Ортодонтичне лікування потрібно проводити в декілька етапів, і кожен з них є дуже важливим.

Діагностика

На цьому етапі стоматолог оглядає ротову порожнину пацієнта за допомогою інструментів. При необхідності використовуються також рентгенологічні та інші методи дослідження. Оцінюється стан суглобів та м'язів щелеп, виготовляються відбитки зубів. Завдяки цьому лікар може розробити план лікування та створити штучну модель зубів.

Підготовчий етап

В багатьох випадках безпосередньо перед початком ортодонтичного лікування пацієнта позбавляють від існуючих в нього захворювань (карієсу, пульпіту), виконують фторування зубів, видалення зубного каменю. Також йому можуть проводитися більш серйозні втручання – видалення зубів, пластика вуздечок язика та губ тощо.

Лікувальний етап

На цьому етапі створюється сама ортодонтична конструкція, проводиться її встановлення та фіксація. Після цього пацієнту даються важливі рекомендації, зокрема - встановлюється графік подальших візитів з метою корекції. Зазвичай достатньо 1 – 2 візитів в клініку на місяць. Лікування може бути досить тривалим (до 1,5 років), але результат того вартий.

Ретенційний (відновлювальний) етап

Цей етап не менш важливий, ніж попередній. Отриманий після корекції результат обов’язково потрібно зафіксувати, щоб не дозволити зубам знов повернутися в неправильне положення. Для цього пацієнт повинен носити ретейнери (знімні або незнімні). Зазвичай цей етап також довгий та перевищує тривалість безпосередньо лікування в 1,5 – 2 рази.

Результати лікування

Результати лікування
Якщо всі етапи, про які ми розповіли, виконуються вірно і пацієнт сумлінно дотримується всіх рекомендацій свого лікаря, результати ортодонтичного лікування будуть просто вражаючими. Людина врешті-решт отримує усмішку, про яку завжди мріяла

Скільки коштує поставити брекети

Що стосується цін на брекети, установка їх для кожного пацієнта може коштувати по-різному. Вартість залежить від багатьох факторів: вік людини, складність зубощелепної аномалії, наявність інших захворювань і т.д. Однозначної відповіді тут бути не може. Але приблизно вартість послуг з ортодонтичного лікування у VixClinic виглядає так:

Вартість послуг

Ортодонтія

Назва послуги
Ціна (грн)
Консультація ортодонта
1100
Діагностика і планування лікування
2000
Металеві брекети на одну щелепу (встановлення і фіксація)
20000

Детальніше про ортодонтичне лікування дізнавайтеся на консультації, на яку можна записатися одразу на сайті. Також у VixClinic ми проводимо лазерне відбілювання зубів, професійну гігієнічну чистку та інші процедури, які зроблять вашу посмішку бездоганною!

приклади робіт


Хорошого ортодонта у Києві, до якого можна сміливо звернутися щодо корекції зубного ряду і не розчаруватися – не так легко знайти. Якісно і з відмінним результатом поставити брекети у Києві можна у VixClinic. Якою б складною не була проблема прикусу – ортодонт із VixClinic знайде шлях її вирішення.

Ковальова
Ковальова Ольга
Лікар-стоматолог-ортодонт

    Запис до стоматолога

    Відправити повідомлення

      Send message

          Запис до дієтолога

            Запис до остеопата

                Запис до отоларінголога

                  Запис до стоматолога

                    Дитяче відділення

                    Відправити повідомлення

                      Send message

                          Запис до дієтолога

                            Запис до остеопата

                                Запис до отоларінголога

                                  Запис до стоматолога

                                    Дитяче відділення